Velkommen til Poggio Rosmarino
danskpoggiorosmarino tyskpoggiorosmarino engelskpoggiorosmarino

Umbrien

Menu

Umbria 2 (1)

Umbrien kaldes i folkemunde for Italiens grønne hjerte, og når har I først besøgt denne fantastiske region i Italien, så forstår I hvorfor….

Regionen har en meget central geofrafisk placering; På grænsen mod øst finder man Apenninerne, mod vest ligger Toscanas Val di Chiano, og mod syd ligger Lazio. Tiberfloden har sit udspring her, og løber fra den bjergrige del af Toscana, Umbrien og Marche, og flyder sydpå igennem de skønne dale forbi Citta di Castello, til Perugia, som er hovedbyen i Umbrien. Her åbner floden sig op i det mere flade land med Assisi og Spoleto mod øst og de rullende bakker omkring Trasimenersøen mod vest, før floden forsætter sydpå forbi Todi og hele vejen til Rom.

Efter vores bedste ovebevisning så lever Umbrien fuldt ud op til Toscana, når vi taler om mad, natur og kultur.

Området
Vores del af Umbrien ligner landskabsmæssigt til forveksling de skønne velkendte landskaber i Toscana, som ofte afbildes. Fra Poggio Rosmarino har I den skønneste udsigt frit ud over det smukke varierede landskab i en afstand af 10-30 km stort set hele 360 grader-paletten rundt. Udsigten fra vores ejendom er forsøgt gengivet på fotos her på hjemmesiden, men udsigten skal nu engang opleves ‘in real life’ for at få den enestående udsigt helt ind under øjet og huden.

Med Poggio Rosmarino som base har I en oplagt mulighed for at køre rundt og i det smukke umbriske og toscanske landskab og nyde de mange fantastiske landskabsfarver, solsikkemarker, olivenlunde, småbyer, borge, klostre, kirker og pladser etc, som i den grad med bl.a. sine farvevariationer, årstidsskiften og historiens vingesus vil ‘bombadere’ dine sanseindtryk og kulturelle historiske nysgerrighed. Hver by og hvert sted med unik charme, og det hele indenfor en køreafstand af max. ca. 1,5 time. Eksempelvis anbefales at besøge følgende byer samt Lago Trassimeno:
Umbrien: Perugia, Asissi, Citta di Castello, Montone, Castiglione del Lago, Panicale, Civita di Bagnoregio
Toscana: Firenze, Arezzo, Siena, Cortona, Montepulciano, Pienza, Montalcino, Sarteano, Cetona og mange flere

Perugia 1Perugia
Poggio Rosmarino ligger ca 20 minutters kørsel fra Umbriens undervurderede hovedby, som byder på masser af kultur i den pulserende bymidte. Her er landets største sproguniversitet, Mussolinis Universita Italiana per Stranieri, og Umbria Jazz er en moderne musikfestival, hvor kunstnere som Stan Getz og Miles Davis tidligere har spillet. Der er mange historiske seværdigheder, såsom Palazzo dei Priori med udstillinger om byens oprindelige fag indenfor jura, og i Collegio del Cambi kan man opleve freskoer, som er udført af Raphaëls underviser, Perugino.